måndag, april 06, 2009

Vi fläskar på! (Långfredag 10/4)

Fram till 1969 fanns ett förbud mot att arrangera nöjestillställningar på långfredagen.Det är nya tider nu och vi fläskar på med hela två stycken band på långfredagens kväll. Det är Molotov Jive som kommer på besök och supportas av det lokala bandet Abbey Orchestra.
Observera att eftersom vi har två band denna gång kommer det första (Abbey Orchestra) att gå på lite tidigare än vanligt så se till att vara på plats i tid om du inte vill riskera att missa något!


Molotov Jive
När svenska dagbladet i samband med släppet av Molotov Jives senaste album, den alldeles utmärkta indierockpärlan ”Songs for the fallen apart”, i vintras skrev om bandet satte man rubriken ”Molotov Jive flydde Karlstad”. Nu återvänder bandet till Värmland för att spela på Klubb Perfektion, måhända är dom på väg hem till Karlstad för att fira påsk, det är nämligen självaste långfredagen vi föräras besök av denna trevliga popkvartett som i sydsvenskan beskrivits som ett ”band som tar The Libertines jobb, och för en gångs skull ser till att få det gjort”.
En sådan beskrivning förpliktigar, men Molotov Jive gör sin plikt och levererar indierock i toppklass. Låtar som den smittande ”Paint the city black” och senaste singeln ”Monday Tuesday” övertygar, det här är ett band vi kommer få höra mer av i framtiden.

Efter att ha turnerat med storheter som Arctic Monkeys och Dirty Pretty Things och gjort succé i Tyskland kommer nu Molotov Jive till Karlskoga och Klubb Perfektion. Det är vi jävligt glada för.
http://www.molotovjive.se/
http://www.myspace.com/molotovjive


Abbey Orchestra


Karlskogabandet Abbey Orchestra spelar en röjig, gött skitig rockmusik sprungen från dels 70-talets garagerock, dels bruksortens rocktradition. Helt enkelt jävligt kompetent rockmusik med driv och riff så vassa att man häpnar.
Det är kanske ingen musik som stimulerar till djupsinniga intellektuella diskussioner, men det är musik att ha jävligt roligt till, musik med hjärta och musik som uppmanar till fest. Och fest, det kommer det alldeles säkert att bli med Abbey Orchestra på scenen.
http://www.myspace.com/abbeyorchestra

Plats: Wictoria, Karlskoga
Tid: 22-02
Inträde: 100:-
DJ: TBA
Förköp: Biljettstället