lördag, oktober 03, 2009

Palpitation på Klubb Perfektion 9/10


Vi kan nu stolt presentera att bandet som spelar hos oss på höstpremiären 9/10 vilket också är premiär för Klubb Perfektion på Statt är inga mindre än Palpitation.
Palpitation är ett fantastiskt bra pop/indieband vars direkta och medryckande poplåtar garranterat kommer få dig att dansa. När musiktidningen Sonic recenserade Palpitations debut-EP ”I’m happy now” beskrev man musiken som ”Broder Daniel på lustgas, shoegaze man kan dansa till eller möjligen något så konstigt som The Cure på DIY-kurs”, lägg även till en nypa concretes och det säger nog det mesta. Det är musik som innehåller lika delar dansant popglädje och svärta, musik som bygger på både direkthet och skevhet, eller för att citera Arvikafestivalens presentation av bandet inför sommarens festival ”sliter dig i stycken och lindar in dig i mjukaste bomull på en och samma gång”, vi skulle också vilja tillägga att den får dig att vilja dansa dansa dansa!

När Palpitation först började uppmärksammas på myspace häromåret var dom ett av Sveriges hemligaste band, man visade sig aldrig på bild, man bar masker och ingen visste egentligen vilka som låg bakom dom fantastiska poplåtarna, nu är man inte lika hemliga längre och vi är mycket stolta över att kunna presentera Palpitation som första band på Klubb Perfektion hösten 2009.

Bandet håller just nu på att arbeta med ett debutalbum och när det släpps är vi övertygade om att Palpitation kommer bli ett namn på allas läppar. Så passa på att se dom nu, det kommer bli en fantastisk spelning.
Dessutom kommer vår alldeles egna Nicklas spela skivor under kvällen, han har bland annat lovat att spela [ingenting]s sensommarrökare ”Hallelujah”, bob hunds gamla fina ”istället för musik: förvirring” och Theo Jensens ”Songbird”. Det kommer bli grymt. Kom dit och gör oss sällskap!

http://www.myspace.com/palpitationband
http://palpitationband.blogspot.com/

Plats: Statt, Karlskoga
Tid: 22-02
Pris: 100:- (chipsbilligt!)
Ålder: 18 år
DJ: Nicklas
Förköp: Biljettstället