lördag, juli 24, 2010

Billie The Vision & The Dancers

Jag har något att erkänna. När vi bokade Billie The Vision & The Dancers till urpremiären av Klubb Perfektion gjorde vi det i stort sett olyssnat. Vi hade snabblyssnat på några låtar men till största delen gick vi på rekommendation. Ganska snabbt efter att vi gjort bokningen och på allvar börjat lyssna in oss insåg vi dock att vi inte skulle behöva ångra oss. Och det har vi inte heller behövt, än idag är det en av de allra bästa kvällar med Klubb Perfektion vi upplevt. Delvis naturligtvis för att allt var nytt och spännande, det var ju trots allt premiär, men också för att Billie The Vision & The Dancers gjorde en jäkligt bra spelning.
Jag fick faktiskt en låt tillägnad till mig under den spelningen. Det kändes fint. Om jag inte minns helt fel, vilket är mycket möjligt att jag gör då det gått några år, var låten Nobel Square. Något som känns lite som en tanke då torget i Karlskoga rent formellt faktiskt heter Alfred Nobels torg.

En tid senare fick vi ett paket på posten. Det innehöll en affisch, ”Karlskoga behöver Klubb Perfektion /Kram BTV” stod skrivet det på den. Eftersom vi inte har något kontor sitter den affischen för tillfället på väggen i min studentlägenhet i Kalmar och ibland, när saker och ting känns jobbiga, tittar jag på den, minns den där septemberkvällen för nästan fyra år sedan och allt blir genast lite lättare.
Kanske är det vad Billie the Vision & the Dancers handlar om. Att sprida värme och glädje och göra världen till en lite bättre plats att leva på. Med det inte sagt att det saknas svärta i musiken, vissa sånger förmedlar en oerhörd smärta som riktigt skär i hjärtat och vemodet är egentligen aldrig långt borta. Men någonstans i alla sångerna om Pablo och Lilly och att överdosera tv-serier finns ändå värmen och kärleken som en röd tråd. När livet känns svårt får Billie en att må lite bättre.
Att låtar som Vamos a besarnos och One more full lenght record dessutom är riktiga glädjepiller som inte går stå still till gör ju inte saker sämre. Så missa inte Billie the Vision & the Dancers, du kommer dansa, du kommer le, kanske kommer du klämma fram en tår eller två, men framförallt kommer du lämna konserten med lite lättare steg och ett varmare hjärta än när du gick dit.

Spelar: Fredag 15.00 Lilla IP

Titta:


Lyssna
Billie The Vision & The Dancers på Spotify

http://www.billiethevision.com/

Etiketter: ,