lördag, september 17, 2011

Vinylhörnan del 1: Christer Larsmalm - Do you really wanna go

Lovade att komma med ett inlägg här senaste fredag, och nu är det lördag sen lite drygt en timme tillbaka. Jag är en hemsk människa. Fast å andra sidan har jag ju inte gått och lagt mig än så vi kan ju låtsas att det fortfarande är fredag. Nåväl.

Dags att starta en ny serie i bloggen: Vinylhörnan.
Under rubriken vinylhörnan kommer det med högst ojämna mellanrum helt enkelt kikas på valda delar av min vinylsamling. Mestadels kommer det nog bli singlar och EP:s men det är nog inte otänkbart att ett och annat album kommer slinka med. Först ut är hur som helst Christer Larsmalm med singeln "Do you really wanna go".

Kan beskrivas som svensk hemsnickrad synthpop (nåja, på ett ungefär i alla fall) från mitten av 80-talet, från Hagfors av alla ställen. Skivan inköpt i en second hand-butik i Kristinehamn för några år sedan. Inköpt tack vare det fantastiska omslaget.
Just omslaget ser ni på bilden här ovanför och tja, bortsett från omslagets frireligiösa känsla låter väl skivan ungefär som konvolutet ser ut. Rätt lökigt, ganska töntigt och så kryddat med en bedrövlig text (”do you really really wanna go, do you really really wanna leave, when you know that I don’t want you to”) framförd på inte särskilt prickfri engelska. På så vis är det ett perfekt omslag. Eller det är nog förresten ett perfekt omslag på de flesta vis egentligen. Det är helt enkelt ett fantastiskt omslag. Det inte bara ger en känsla för innehållet på skivan, det väcker också en rad frågor. Varav den viktigaste kanske är, hur tänkte man egentligen där? Ett piano, en pingstpastor (han ser ju åtminstone ut lite som en pingstpastor med det där typiskt frireligiösa, milda leendet), vad som antagligen är tänkt att se ut som en stjärnhimmel och så Christer Larsmalm skrivet i skrivstil högst upp, perfekt!
Underbart på det lökiga, kufiga, småtöntiga sättet.

Om Christer Larsmalm vet jag dock inte mycket mer än att han gett ut den här singeln. Det enda jag hittar vid en googling är en lokaltidningsartikel från 2008. Där får man veta att han på egen hand gett ut en skiva och att han mest spelar för sin egen skull. Det är ungefär allt som går att få reda på om denne mystiske man.

Etiketter: , ,