onsdag, augusti 18, 2010

Seg start sänker betyget

Jónsi
Jag har rätt höga förväntningar på den här konserten. Till en början infrias inte dessa. Första delen av konserten är liksom jäkligt segt, väldigt introvert och lite väl arty. Visst är det vackert, även om ljudet från LCD Soundsystem som spelar samtidigt på en annan scen då och då stör (en bit in i konserten frågar sig till och med Jónsi vad som pågår på den andra scenen), men fruktansvärt segt samtidigt som samspelet med publiken är så gott som obefintligt.
Sedan händer något. Från och med ”Go do” efter lite drygt 20 minuter lyfter konserten rejält. De mer fartiga nummer som därefter dominerar fungerar betydligt bättre. I och med detta får även publikkontakten ett rejält lyft vilket leder till att också de långsammare och mer lågmälda låtarna blir betydligt bättre.
Från ”Go go” och in i mål infrias förväntningarna. Från ”Go do” till det avslutande oväsendet ringt ut till och med överträffas förväntningarna. Den dryga sista halvan av konserten är helt enkelt fantastiskt bra. Synd på så rara ärter att den sega början drar ner betyget.

Betyg: 3

Etiketter: , ,