tisdag, juli 05, 2011

Puttetips

Imorgon börjar alltså årets Putte i Parken. Förhoppningsvis blir det en kul festival.
Tänkte tipsa om ett par band som ni inte bör missa på festivalen. Tycker dock inte att det är nödvändigt att tipsa om exempelvis Håkan, Peter Bjorn & John, Bob Hund eller något annat som ni ändå har koll på och vet att man bör se. Istället tänkte jag tipsa om ett par andra band, sådant som kanske inte alla har koll på men som är väldigt bra och absolut inte bör missas.

Syket (Torsdag 22:30, Pipadilly)
Att beskriva Syket är inte helt lätt. På debutalbumet With Love som kom i vintras kan man höra spår av såväl indie, shoegaze, rymdrock, postrock och psykeldelia som pura popmelodier. Det enda som egentligen går att säga med säkerhet är att det är bra. Väldigt bra till och med. Sjumannabandet, som på att representera senare års framstående Umeåscen på PIP, är definitivt en av årets mest intressanta debutanter, och lika definitivt något som alla bör gå och titta på.
Syket på Spotify

Paper (Lördag 22:30, Rockbaren)
Paper är antagligen ett av de band på årets upplaga av Putte i Parken som besökarna har sämst koll på. Deras krautiga monotoni bör dock inte missas. Det är tilltalande redan på skiva, årets Mischmasch förtjänar helt klart lovorden som kastats efter den, men är samtidigt en typ av musik som har en tendens att växa ytterligare när den framförs live. Som allra bäst kommer till sin rätt när volymen skruvas upp och livesituationens nerv ger de repetitiva tonerna ytterligare laddning. Så gå och titta på Paper, det kan bli fantastiskt bra.
Paper på Spotify

Etiketter: , , , , ,