onsdag, augusti 04, 2010

Stor fest på kullen

Teddybears
Showen är en de visuellt sett snyggaste och mest genomtänkta på hela festivalen. Allt ifrån björnmaskerna till förvrängningen av Patrik Arves röst sitter precis där det ska och skapar en totalupplevelse där det visuella är minst lika viktigt som musiken. Med det inte sagt att musiken är oviktigt, det är ju trots allt en konsert vi tittar på, men det känns verkligen att Teddybears arbetat med helheten. Allra snyggast är enligt mig den glittriga björnmask som en av bröderna Åhlund kommer in med en bit i konserten och drar av ett gitarrsolo.
När man dessutom backar upp det visuella med ett pärlband av hits och partydängor i stil med ”Rocket scientist”, ”Get mama a house”, ”Little Stereo”, ”Hey boy”, ”Rock’n’roll high school”, ”Cobrastyle” och ”Punkrocker” förvandlas naturligtvis toppen på kullen till en stor fest som höjer temperaturen i den småkyliga natten med åtskilliga grader. Det blir en konsert där nästan varenda låt renderar allsång (vilket i och för sig kan bero på att låttexterna ofta visas på ljusskärmarna bakom bandet) och där publiken festar från första tonen till den sista. Det är naturligtvis låtar som aldrig kommer betraktas som klassiker eller mästerverk men i sammanhanget fungerar de mer än utmärkt. Själv är jag mest nöjd över att gamla ”Automatic lover” spelas, den gör mig smått nostalgisk där jag står i natten och betraktar skådespelet på scenen. Både Rigo (eller Rodde om vi ska fortsätta på nostalgispåret) och Swingfly kommer in och gästar på några låtar var och lyckas höja temperaturen ytterligare. Det är en löjligt underhållande konsert och det känns som att festen på den gamla idrottsanläggningen aldrig vill sluta. Exakt vilken låt som ställer till störst party i publiken går inte att säga, det pågår liksom hela tiden.
Konserten avslutas med ”Punkrocker” och ett stort konfettiregn (varav ungefär hälften av de silverfärgade konfettibitarna fastnar på den ostrategiskt parkerade, och efter dagens regnande blöta, turnébuss som står vid sidan av scenen), det är magnifik avslutning på en fantastiskt underhållande konsert.

Betyg: 4

Etiketter: , ,