onsdag, augusti 04, 2010

Hittills bästa konserten, men minsta publiken. Skämmes!

This is Head
Ibland skäms jag lite för Karlskoga. Det här är en sådan gång. Några minuter innan konserten börjar är jag i princip själv framför scenen, när det börjar räknar jag till tio personer och en fotograf. Det är med andra ord sannolikt festivalens minst publik som tagit plats framför cirkus för att titta på This is Head. Och kvällen innan var det enligt uppgift massor med folk på Europe, skämmes Karlskoga!
Vi som tagit oss dit blir dock rikligt belönade. Det är en fantastiskt bra spelning vi får se. Det är svängigt och hypnotiskt, man dras liksom in i de, oftast, instrumentala låtarna från vårens album ”0001”. Allra bäst är det när de egensinniga ljudmattor som fyller luften nere på det som i vanliga fall är en parkeringsplats utvecklas till rent oljud. Som i den smått magnifika finalen där all bandets energi kanaliseras till att få det att låta så mycket som möjligt och gitarrens ringande blir så öronbedövande och massivt att det är som att springa rakt in i en vägg. Då är det magiskt.
Så som sagt, skämmer Karlskoga för att ni inte var där. Ni missade en festivalens största upplevelser och allra bästa konserter.

Betyg: 4

Etiketter: , ,