måndag, augusti 02, 2010

Fin start på festivalen

Nu kommer vi börja lägga ut recensioner på det vi såg på Putte I Parken under helgen, vi lägger ut allt i kronologisk ordning och börjar således med Carolina Wallin Perez:

Carolina Wallin Perez
Det är ingen jättestor skara som samlats vid scenen för att se Carolina Wallin Perez inleda 2010 års Putte i Parken. Vi som är där får dock en perfekt start på festivalen med hennes softjazziga laidbackversioner av kents katalog i solskenet uppe på rävåskullen. Extra nöjda verkar kentfansen som samlats längst framme vid kravallstaketet och entusiastiskt skriker och jublar åt varenda låttitel och kan varenda textrad.
Det tillbakalutade anslaget förstärks av att bortsett från nyss nämnda fans längst fram sitter stora delar av publiken ner i gräset och avnjuter den stilla, fina och i ”Om du var här” smått suggestiva konserten. Spelningens allra finaste stunder är balladerna ”Pärlor” och ”Utan dina andetag” som är andlöst vackra. Carolina sjunger med en inlevelse man sällan ser när artister spelar covers och lyckas verkligen förmedla den smärta och ångest som många av låtarna innehåller. Vissa stunder lyckas hon nästan bättre med det än Jocke Berg & Co själva. Hon gör, för att använda en slitet uttryck, sångerna till sina egna.
Någon enstaka låt blir något ointressant och en mer engagerad publik hade resulterat i ett högre betyg, men allt som allt är det en ljuvlig start på festivalen.

Betyg: 3

Etiketter: , ,