torsdag, augusti 05, 2010

Precis som man vill ha det

Billie the Vision and the Dancers
Det här är precis så som man vill att en Billie-spelning ska vara. Publiken dansar, det sprids värme och kärlek på kullen och sångaren Lars Lindquists smånaivistiska och skönt humoristiskt förvirrade mellansnack sitter precis där de ska. Ändå lyfter aldrig riktigt konserten till de riktiga höjderna. Antagligen beroende på det inte helt inbjudande vädret och den relativt tidiga timmen, Billie the Vision and the Dancers är först ut denna festivalens tredje dag.
Men visst är det bra, nämnde Lindquist bjuder in publiken att sjunga med, pratar om Anders Lundin och sjunger sina texter om Pablo & Co samtidigt som resten av bandet tonsätter det hela med en säkerhet och spelglädje som övertygar. Nämnas bör också att i duetten “overdosing with you” sjunger Fia Janninge nästan otäckt likt Annika Norlin (som sjunger sången på skiva), hade man blundat hade man nästan kunnat tro att det var Annika som stod där på scenen.
Även om det där sista lyftet inte kommer blir det ändå ett dansparty i det regn som börjar falla en bit in på konserten. De rytmer som bankas fram på diverse slagverk är svåra att värja sig emot och man går därifrån med ett leende på läpparna.

Betyg: 3

Etiketter: , ,